Tequila och lax Live på instagram

Vill ni hänga med oss på Instagram nu på fredag kl. 18.00?

Man pratar ofta om mat och vin i kombination men jag skulle vilja att man mer pratar om mat och dryck i kombination. Det kan ju vara allt från kaffe och ostmacka i kombination till det som vi nu gjort vid fler tillfällen, goda drinkar med matchande snacks.
Det som är kul med just drinkar är ju att du verkligen kan skräddarsy din drink så att den matchar maten perfekt.

Nu på fredag så ska vi göra en riktigt frisk tequiladrink med en riktigt frisk och härlig lax som ni kan äta som snacks eller förrätt.

Vill ni göra samma drink och laga samma snacks som oss så kolla in recepten nedan.

Har ni mat- bak- och drinkfrågor?
Från och med denna vecka så kommer vi att köra varje fredag eller lördag med start kl 18.00 och dessutom fokusera på att ta emot era mat- bak- och drinkfrågor. 
Vi svarar på allt vi kan 🙂

Hoppas att ni vill hänga med!

När;

Fredag kl. 18.00

Var;

Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?

-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Koka en sockerlag på lika delar vatten och strösocker, låt kallna.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.

Recept

Golden Citrus Tequila (2 drinkar)
10 cl golden tequila (Vi kör med Tequila Reserva 1800 Reposado)
2 cl pressad limejuice
6 cl pressad grapefruktjuice
3 cl sockerlag (kokas på lika delar socker och vatten
mynta och is

Rulla lite myntablad mellan fingrarna (för att få ut mer smak) och lägg ner i glasen. Lägg ner is och häll på resterande ingredienser. Blanda runt och och smaka av.

Soya- och sesammarinerad lax med ingefärsmarinerade grönsaker (snacks för 2 pers)
100 g sushilax
1 msk japansk soya
1/2 msk sesamfrön

råmarinerade grönsaker
ca 40 g fänkål
ca 40 g morot
ca 30 g vitkål
ca 1/2 tsk färskriven ingefära
1 msk pressad citronjuice
1/2 msk olivolja
salt

Till servering;
hackade jordnötter och koriander

Skiva laxen tunt och marinera den i soyan och sesamfröna ca 5 minuter.
Finstrimla grönsakerna och marinera de i ingefäran, citronjuicen, olivoljan och lite salt. Marinera i ca 5 minuter.
Lägg ut laxskivorna på en tallrik och toppa med grönsakerna, lite hackade jordnötter och koriander.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *