Varm Whiskydrink och varma tunnbrödssnittar

Vi kör en glöggprovning och en varm drink Live på instagram

Vill ni hänga med oss på Instagram nu på fredag kl. 17.00? 
Det börjar närma sig 1:a advent så vi tänkte att det vore kul att pröva lite glögg + att vi ska köra en riktigt god varm drink. Det blir också 2 goda varma snacks.
Vi utlovar en härlig skål med riktigt goda smaker.
Vill ni göra samma drink och laga samma snacks som oss så kolla in infon nedan.

Recept och info finns som vanligt här nedanför!


Har ni mat- bak- och drinkfrågor?

Från och med denna vecka så kommer vi att köra varje fredag eller lördag med start kl 17.00 el 18.00 och dessutom fokusera på att ta emot era mat- bak- och drinkfrågor. Vi svarar på allt vi kan 🙂

Hoppas att ni vill hänga med!

När;
-Fredag kl. 17.00

Var;
-Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.

Recepten;

Varm Whiskydrink (2 drinkar)
10 cl whisky (Vi kör med Bushmills Orginal)
14 cl svart te (Vi kör en enklare earl grey)
10 cl vinglögg (Vi kör med Dufvenskrooks vinglögg)
2 cl citronjuice
ca 1 tsk honung
2 citronklyftor

Tillaga teet och värm upp glöggen. Häll ner te, glögg och whiskyn i 2 glas. Häll ner citronjuicen och honungen och blanda runt. Lägg ner en citronklyfta och njut av en varm och vintrig whiskydrink.

Varma tunnbrödsnittar med grönkål, skinka och gruyereost
1 tunnbröd
ca 50 g gruyereost
1 blad grönkål
2-3 skinkskivor (kokt, rökt eller lufttorkad)
smör

Dela bröden på mitten.
Riv gruyereosten och finstrimla grönkålen.
Strö hälften av osten på ena brödhalvan. Lägg på grönkålen och skinkan. Toppa med resterande ost och lägg till sist på den andra brödhalvan.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek i smör ett par minuter på varje sida tills brödet är fint rostat och osten smält.

Varma tunnbrödsnittar med chevre, fikonmarmelad och valnötter
1 tunnbröd
100 g chevre
2 msk fikonmarmelad
1 näve valnötter

Dela bröden på mitten.
Bred ut fikonmarmeladen på ena brödhalvan. Smula på chèvren och krossa och strö över lite valnötter. Avsluta med att lägga på den andra brödhalvan.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek i smör ett par minuter på varje sida tills brödet är fint rostat och osten smält.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *