Vill ni komma på fest imorgon?

En rökig skål!

Tyvärr verkar fysiska fester dröja men tills dess så kommer vi göra allt för att i alla få ses digitalt.

Vill ni hänga med på Instagram nu på fredag kl. 18.00? 
Vi lagar ett supergott snacks där jag tänkte flambera och till det en rökig och krämig cocktail.
Vi utlovar en härlig skål med riktigt goda smaker.
Och ni kan skaka samma cocktail och laga samma snacks som oss.

Recept och info finns som vanligt här nedanför!

Hoppas att ni vill hänga med!

När;
-Fredag kl. 18.00- ca 18.30

Var;
-Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.

Recept

Krämig vintercocktail av Jura Whisky (2 drinkar)
10 cl Rökig whisky (Vi kör med 10-årig Jura)
15 cl pressad klementinjuice
2 cl pressad citronjuice
1 ägg
isbitar
lite mortlad kardemumma

Häll ner samtliga ingredienser i en shaker och fyll på med is. Skaka så mycket du orkar och sila upp i 2 cocktailglas. Toppa med en liten nypa kardemumma.

Gruyereost på valnötsbröd med whiskyflamberade äpplen (Snacks för 4 pers)
2 skivor valnötsbröd (eller annat ljust surdegsbröd)
150 g gruyereost
1 litet svenskt äpple
1 nypa salt och socker
smör och en skvätt rökig whisky

Rosta brödet i en torr stekpanna eller i en brödrost.
Klyfta äpplet i 8 bitar. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek klyftorna i smöret med en nypa salt och socker ett par minuter. Slå på en skvätt whiskey (och om du vill tänd på för att flambera). Sväng därefter runt äpplena ett varv i pannan och dra därefter av dom.
Dela bröden och osten i 8 bitar. Lägg osten på brödet och toppa med en äppelklyftorna.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *