Lördagsdrinken!

Hej.
Nu hoppas jag att ni kan och vill hänga med oss och drinka på lördag.
På lördag blir det en skål igen och vi kommer även att laga en riktigt god rödbetsförrätt.
Vill ni ha den som varmrätt så är det bara att göra en lite drygt dubbel så stor rätt.
Det blir en skakad cocktail och den bygger vi på en smakrik Cognac som får sällskap av apelsin, ingefära och ägg!

Recept och info finns som vanligt här nedanför!

Hoppas att ni vill hänga med!

När;
Lördag kl. 17.00-17.30

Var;
Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.
-Koka och skala rödbetorna.
-koka sockerlag (kokas på lika delar socker och vatten)

Krämig cognackscocktail med apelsin och ingefära (för 2 drinkar)
8 cl vällagrad Cognac (Jag använder Braastad XO)
1 apelsin
5 cl kall sockerlag (kokas på lika delar socker och vatten)
2 cl pressad citronjuice
1 tsk färskriven ingefära
1 ägg
is

Finriv skalet från 1/4 av apelsinen och pressa 1 dl juice. Lägg samtliga ingredienser i en shaker tillsammans med lite is och skaka kraftigt i ca 1 minut. Sila upp i 2 cocktailglas

Tunt skivade betor med smulad chevre, rostade pinjenötter, apelsin och körvel
(förrätt för 4 pers)
250 g rödbetor
100 g fetaost
50 g rostade pinjenötter
1 knippe körvel
flingsalt

1/4 apelsin
2 msk smakrik olivolja

Koka rödbetorna i saltat vatten ca 40 minuter tills de är genommjuka. Skölj de sedan i kallt vatten och dra av skalet. Skiva betorna tunt för hand eller med hjälp av en mandolin.

Finriv det yttersta skalet från apelsinen och pressa 2 msk juice. Blanda citronen med olivoljan och smaka av med salt.

Placera rödbetorna omlott på 4 tallrikar. Smula över fetaost och strö på pinjenötterna och lite flingsalt. Ringla på apelsindressingen och toppa med körvel.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *