Vi skålar och äter nordiska höstiga smaker!

Hej!
På lördag blir det en skål igen och vi kommer även att laga en superenkel huvudrätt.
Vi är inne i en riktigt smakrik årstid så temat på helgens skål och mat mat får bli nordisk höst.

Det känns ju som det här med att blanda drink och äta gott, Live på Insta blev populärt och framförallt tycker vi att det är väldigt kul. Mest populärt var nog ginkvällen för ett par veckor sedan så vi kör en ginkväll till helt enkelt.

Det blir höstens godaste gindrink och en riktigt god och superenkel grillad tunnbrödsrulle fylld med varmrökt lax, potatis, grönkål, rödlök och gräddfil.

Recept och info finns som vanligt här nedanför!

Hoppas att ni vill hänga med!

När;
 Lördag kl. 17.00-17.30

Var;
 Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.
-Ni bör har kokat potatisen innan.
-Om ni grillar som vi tänkte göra (om vädret tillåter) så tänd den ca 30 minuter innan. Annars går det självklart bra att göra detta på isen också 🙂

Höstens bästa gindrink! (för 1 drink)
4 cl god gin (Jag använder Skagerrak Nordic Dry Gin)
4 cl koncentrerad svart vinbärssaft
2 cl pressad citronjuice
15 cl bubbelvatten
2 lätt krossade enbär
några frysta el färska lingon
is

Blanda samtliga ingredienser. Svårare än så behöver det ju inte vara 🙂

Grillad tunnbrödsrulle med lax, potatis och grönkål (för 4 pers som lättare middag)
4 stora tunnbröd
400 g skinn- och benfri varmrökt lax
1 liten rödlök
1 – 1/2 dl gräddfil
ett par dillkvistar

potatisröra
ca 75 g grönkål
400 g kokt potatis
20 g smör
2 tsk pressad citronjuice
salt

Börja med potatisröran. Ta bort mittnerven på grönkålen och finstrimla den. Mosa samman den kokta potatisen med grönkål, smör och citronjuice. Smaka av med salt.

Skala, halvera och skiva löken. Lägg ut tunnbröden och fördela på potatisröran. Smula över laxen, strö över rödlök och små dillkvistar, avsluta med att ringla på lite gräddfil och vik ihop tunnbrödet.

Grilla eller stek tunnbrödsrullen på lite högre värme så att du får en fin rostad/grillad yta och lägg de därefter på indirekt värme eller i ugnen på 100 C ca 5 minuter så att innehållet hinner bli lite ljummet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *