Nu tycker jag att det är dags att drinka tillsammans igen :)

Hej.
Vi tycker att det har varit så himla kul att köra Live på Instagram och mest uppskattat verkar drinkar och snacks ha varit.

Nu på fredag kväll så har vi gäster i Matstudion och förlägger då drinken till lördag i stället. Eftersom många är lediga på lördagar så tänker vi att vi kör igång redan kl 17.00. 
Hinner man inte vara med just då så kan man alltid gå in på min Instagramprofil @fredagskocken i efterhand och se allt.

Denna lördag blir det Whiskey wake me up och en galet smarrig svampmacka med chevre, äpple och hasselnötter.

Hoppas vi ses!

När;
Lördag kl. 17.00-17.30

Var;
Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.
Ni bör har kokat en sockerlag med lika delar socker och vatten innan.

Ingredienserna till drinken

Ingredienserna till snackset/förrätten

Whiskey wake me up
10 cl vällagrad single malt whiskey (jag kör med Bushmills aged 16 years)
12 cl färskpressad citronjuice
1 msk grovriven färsk ingefära
8 cl kall sockerlag (kokas på lika delar vatten och socker)
1 ägg
1 stänk tabasco
isbitar

Lägg samtliga ingredienser utom tabascon i en shaker. Ska för allt du förmår och lite till. Sila upp i 2 cocktailglas och toppa med ett stänk av tabasco.

Namnet Whiskey wake me up är påhittat då den verkligen blir lite het och kryddig av ingefäran och tabascon samtidigt som den är väldigt frisk. Perfekt innan maten så att man vaknar till, därav namnet. Dessutom tycker jag att den passar galet bra nu när det börjar bli lite mörkare och kallare ute.

En galet god svampmacka (räcker för 4 pers, småmackor som förrätt el snacks)
2 brödskivor av ljust
1/2 äpple
50 g chevre
1/2 dl grovt hackade rostade hasselnötter

gräddglaserad svamp
175 g valfri svamp
1/2 gul lök
1 dl vispgrädde
olivolja och salt

Ansa och svampen och skär den i önskad storlek. Skala och finhacka löken.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Dela och stek brödskivorna i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg, lägg därefter ner lök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka ett par minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt.

Finstrimla äpplet. Lägg upp den glaserade svampen på brödskivorna, smula över chèvren och toppa med äpplet och nötterna.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *