En god meny för Mors Dag!

Imorse (onsdag) så gästade jag och min fru Cecilia TV4´s Nyhetsmorgon med lite god inspiration inför Mors Dag.

Om det är någon som är sugen på en riktigt fin torskrygg med härliga och friska grönsaker och en god creme av smetana, bränt fänkålsfrö och dill, så hittar ni receptet här nedan.
Och är det någon som är sugen på Cecilias mandel- och pistagekaka med halloncreme och kokosmaräng så klickar ni på länken här för receptet 🙂

Klippet från morgonen kan också ses här.

Ha det gott!

Ugnsbakad torskrygg med varm sommarsallad samt dill- och rostad fänkålscreme
4 bitar torskrygg a 160 g alt annan vit fiskfilé
salt och olivolja

Dill- och rostad fänkålscreme
1-2 tsk krossade fänkålsfrön
1 1/2 msk finhackad dill
1 1/2 dl smetana
salt

Varm sommarsallad
250 g kokt färskpotatis
300 g färsk vitkål alt spetskål
100 g sockerärtor
8 rädisor
2 dl vatten
1 1/2 dl pressad citronjuice
100 g smör
salt

Vid servering;
filingsalt och dill

Värm ugnen till 150 grader. Ringla olja över torsken och salta. Ugnsbaka fisken i ca 12–15 minuter tills den är 42 grader i kärntemperatur. Låt den sedan vila några minuter före servering (då blir kärntemperaturen ca 45 C).

Lägg fänkålsfröna i en stekpanna rosta de på högsta temperatur 3-4 minuter tills de är hårt rostade och doftar lätt bränt. Låt fröna svalna och lägg de sedan i en bunke tillsammans med dillen, smetanan och en nypa salt. Vispa cremen med en elvisp tills den är luftig och har tjocknat.

Dela färskpotatisen på mitten och skär vitkålen i större bitar. Dela sockerärtorna och rädisorna.
Koka upp vatten med citronjuice, smör och en rejäl nypa salt. Lägg ner grönsakerna och koka i ca 2 minuter.

Lägg upp grönsakerna på 4 tallrikar och strö över lite flingsalt. Lägg på fisken och cremen och plocka över lite fina dillkvistar.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *