Saftigaste saffransbullarna

Alltså, finns det något bättre än ett gäng saftiga smakrika saffransbullar i det ruggiga decembervädret?
Här kommer receptet på världens godast saffransbullar. Men sen kommer vi till en känslig fråga; Ska det vara russin eller ej i bullarna, vad säger ni?

Här kommer i alla fall receptet på  bullarna och de är från min kära frus blogg, Homemade By Cecilia

Smaklig helg!

Saffransbullar

  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 2 påsar saffran (1 g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 tsk salt
  • 13–14 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med

Så här gör du saftiga saffransbullar:

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och grädden. Rör runt så att den löses upp.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
  3. Värm ugnen till 220 grader. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Kavla ut till en 4 mm tjock rektangel. Skär remsor som du rullar till saffransbullar.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10-12 minuter.
  6. När du tar ut dem ur ugnen penslar du dem med uppvispat ägg. Då får du en glansig fin yta som samtidigt stänger in fukten och bullen håller sig saftig.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *