Snabbaste helgmaten!

Hej!

Långhelg väntar och vi hoppas ju förstås på fint väder. Jag jobbar men som vanligt är det ett kul jobb då jag ska resa ner till Champagne med ett härligt gäng.
Är ni intresserade att åka med i höst så finns nu möjlighet, kolla in föregående inlägg.

Oavsett om ni vill till Champagne eller inte så hoppas jag att ni vill äta lite gott och vad säger ni om att kunna laga ett gott snacks och en god varmrätt på mindre än 30 minuter?

Kolla in detta klipp (och receptet hittar ni nedan).
Njut av helgen kära vänner!

Inlagda oliver och peccorino
200 g goda oliver
200 g peccorino-ost
1-2 vitlöksklyftor
några timjankvistar
½ dl olivolja

Tärna och lägg peccorino-osten i en skål tillsammans med oliverna. Skala vitlöken och grovhacka timjankvistarna. Lägg de i en mortel tillsammans med olivoljan och mortla. Häll den goda oljan över oliverna och osten och blanda runt. Ät och njut 😉

Tagliata con ruccola
4 skivor mört nötkött typ ryggbiff, rostbiff eller entrecote a 170 g
salt, svartpeppar, olivolja

150 g ruccola
50 g parmesanost
2 msk balsamvinäger
3 msk god olivolja
flingsalt

Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta och peppra köttet. Häll ner lite olivolja i pannan och stek köttet tills du har en fin brynt yta och det är medium. Lägg upp ruccola på tallrikarna. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Tranchera och lägg på köttet. Strö över flingsalt och riv över parmesanosten.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *