Helgens recept och en unik Dom Perignonprovning!

En Världsunik Dom Perignonprovning!

Förra lördagen så var jag inbjuden av världens mest generösa par, Magnus och Nilla på Champagne.se att delta i en världsunik Dom Perignonprovning. Vi prövade 36 olika årgångar mellan 1947 och 2008 (dvs i stort sett alla årgångar som gjorts). 1947 är dessutom den första “riktiga” årgången av Dom Perignon, så bara att få pröva den är ju ganska unikt. Så fantastiskt att få dricka historia!
Varför jag skriver “riktiga” är för att det finns några äldre Dom Perignonflaskor men dessa är  Moet Chandon Vintage som hälldes över i Dom Perignonflaskor.

Jag hade förstås också äran att få laga maten till denna tillställning. Vi valde att pröva Champagnerna i fyra “flighter” och efter varje “flight” så serverades en rätt och sen avslutningsvis en dessert. Vi körde Champagnerna från yngre till äldre och jag försökte skapa champagnerätter som gick från friska lite lättare till fylligare och kraftigare. En kväll som denna hade jag också tacksamt nog 2 duktiga kockar i köket som kunde hjälpa till att köra middagen så att jag till 100% kunde vara delaktig i provningen.
Se menyn, bilder m.m. nedan.

Ett stort tack Magnus och Nilla för en oförglömlig kväll!

Vad ska ni laga till helgen då?

Varför inte någon god Champagnemat. Nedan kommer ett recept som kräver en lite kraftigare Champagne i stil med Bollinger eller Dom Perignon och gärna med lite mognad 🙂 Men denna rätt skulle också kunna fungera med ett lite lättare rödvin ex vis en bra Pinot Noir.
Recept nedan.

Njut av helgen!

Några av alla dessa Dompor!

Jag berättar om hur jag tänkt med kvällens meny

Full koncentration under provningen

Kvällens meny

Nedan finner ni det utlovade receptet. Receptet har jag gjort för Bollinger och deras bok Bollinger på Menyn.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *