Laxtacos

Nytt år och nya tag. Nu är det fler skor i entrén på gymmet än någonsin medan det är färre folk på bageriet. jag tror att det är många som tar nya tag och vill leva ännu mer hälsosamt. Själv kör jag på i vanlig takt genom att äta och dricka riktigt gott och med en lagom dos av träning.

Här kommer ett superfräscht recept som jag bl.a. har lagat på tv4 tidigare. Receptet finns nedan och här även en länk till klippet.

Kolla in klippet här 🙂

Ha en riktigt god helg!

Soyamarinerad lax med råmarinerade grönsaker och sesamdressing
500 g rå lax
12 blad cosmopolitansallad (alt romansallad)
½ dl japansk soya
1 msk sesamfrön

råmarinerade grönsaker
150 g fänkål
150 g morot
1 knippe rädisor
ca 150 g vitkål
½ dl pressad citronjuice
2 msk olivolja
salt

sesamröra
3 msk sesampasta/Tahini
2 msk jordnötssmör
1 msk pressad citronjuice
1 msk japansk soya
(ev lite vatten)
salt

till servering;
chilipicklad gurka (se recept nedan)
koriander och/eller mynta

Skiva laxen och häll över lite soya och sesamfrön. Bryt fina blad av cosmopolitansalladen.
Finstrimla fänkål, morot och vitkål. Skär rädisorna i kvartar. Marinera grönsakerna i citronjuice, olivolja och salt ca 10 minuter.
Blanda ingredienserna till röran och späd med ev vatten om det behövs. Smaka av om eventuellt salt behövs.
Arrangera grönsaker, lax, gurkan och röran i salladsbladen och toppa med koriander och/eller myntablad.

Chilipicklad gurka
2 röda chili
1 dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
2 dl vatten
salt

3/4 gurka (300 g)

Kärna ur och skär chilin i centimeterstora bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och chili med en nypa salt.
Låt lagen svalna. Skala och skiva gurkan och lägg ner i lagen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *