Smakrikt!

Igår så hade jag en kollega över på lunch och jag var inne på att vi skulle laga något riktigt klassiskt. När jag gick runt i butiken och kollade på eventuella råvaror så fastnade jag i köttdisken när jag såg fint uppradade skinkschnitzlar där. Efter det så letade jag snabbt upp lite surkål och var något på spåret. Detta är lååångt i från snygg mat men ändå väldigt smakrikt och gott. Och vill ni laga detta så finns skinkschnitzel (tunt skivat skinkinnanlår) i i stort sett alla butiker och ofta under 100:-/kg.

Den här skinkschintzeln blev fylld med riven Gruyereost och serverades med en fin surkål, råstekt potatis och brynt kaprissmör. Kan det vara något för helgmatsedeln?

Trevlig helg!

Här kommer en enklare receptbeskrivning av hur jag tillagade lunchen.

Gruyereostfylld skinkschnitzel med surkål, råstekt potatis och brynt kaprissmör
600 g tunt skivat (el bankat) skinkinnanlår
50 g riven Gruyereost
1 dl mjöl
1 ägg
1 dl panko alt ströbröd
salt och smör

500 g surkål
1 gul lök
1 äpple
smör, salt och gärna någon färsk ört (jag körde med lite timjan)

600 g fast potatis
olivolja och salt

100 g smör
1/2 dl kapris

Lägg ut schnitzlarna och salta de. Lägg ost på ena sidan av köttet och vik över den andra delen. Panera sedan schnitzlarna. Vänd de först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och till sist i pankon. Stek på medelhög temperatur i rikligt med smör till en gyllene och frasig yta, ca 5 minuter på varje sida.
Koka surkålen med rivet äpple, finhackad lök och en klick smör. Smaka av med salt och kör gärna ner en god ört.
Tärna potatisen och stek på medelhög temperatur i olja till en frasig yta och smaka av med salt.
Koka upp smöret i en kastrull tills det börjar bli lätt brynt och dofta nötigt, häll då ner kaprisen och servera direkt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *