Ett smakrikt långkok för vardag eller fest!

Jag älskar när det står en gryta på spisen och puttrar är man är ledig. Ett härligt långkok som ska ätas samma dag eller några dagar senare, för en fördel med långkok är att det bara blir godare när den står och mognar till sig.
Något annat bra med långkok är att det som oftast är ganska billigt käk men för den sakens skull så tycker jag verkligen att det kan vara en festmåltid.
En av mina långkoksfavoriter är Texas Chili som kryddas med  kakao, chili, brun farin, lök och vitlök. Godast är den när man serverar den med olivoljestekt bröd, koriander och gräddfil men ibland plussar jag även med lite syrliga råmarinerade grönsaker.

Här kommer mitt recept på min Texas Chili.

Trevlig helg!


Foto, Jakob Fridholm
Från, Fredagskockens Bästa Vardagsmat (Semic)

Och om du vill köra med de syrliga, råmarinerade grönsakerna så brukar jag ta vad jag har, ofta morot, rödlök, vitkål och fänkål som jag finstrimlar och marinerar i rikligt med pressad citron, lite olivolja och salt.
Lycka till!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *