Kräftfest och annat gott!

Nu är det bästa kräfttiderna och kräftfesterna avlöser varandra. Jag och min kollega kör dock mest grillevents fortfarande men det kanske blir en eller annan kräftfest också. Eftersom vi jobbar en del helger så blir det svårt att hinna med någon kräftfest men jag täcker ändå ta med tid på söndag och äta lite goda Vätternkräftor. Nedan på länken så hittar ni ett recept på en god kantarelltoast och ett gott tillbehör till kräftorna, en prästostpaj. Och nedanför det en dessert som jag tycker att ni måste testa, varm getostkaka med hjortron!

Recept på en härlig kantarelltoast och på en grym prästostpaj hittar ni här 🙂

En av mina favoritdesserter på hösten och denna är Fotad av David Back!

Getostkaka med mandel och hjortron
1 citron
300 g chevre
1 ½ dl strösocker
3 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ dl flagad mandel

Värm ugnen till 175 C. Finriv det yttersta skalet av citronen och lägg ner i en mixer tillsammans med chevre, socker, ägg och grädde. Mixa tills det blir slätt och häll ner det i 4 ugnsfasta portionsformar eller en ugnsfast form om c:a 10 X 15 cm. Strö över mandeln och ugnsbaka i 15-20 minuter tills getostkakan stannat.
Servera getostkakan direkt tillsammans med rårörda hjortron.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *