Grillad schnitzel och en härlig sommardessert!

Nu på fredag går jag på efterlängtad semester, hoppas att ni också får vara lediga och njuta av det fantastiska vädret.
Vad säger ni om lite grillat i helgen? Kolla in denna video där jag lagar grillad schnitzel med en olivchimichurri och sötpotatis till ett gott Malbecvin.
Sen kommer också ett recept på världens enklaste dessert. Färskostmousse med bär och kaksmulor.

Receptet hittar ni nedan.

Jag har så mycket smultron utanför husknuten att jag haft det till både desserter och i frukostyoghurten, sån lyx!

Färskostmousse med bär och kaksmulor
100 g creamcheese
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde

Rör ut sockret i cream cheesen tillsammans med en liten skvätt av grädden tills det är slätt. Tillsätt resterande grädde och vispa (gärna med elvisp) tills moussen är som lättvispad grädde.
Toppa med valfria bär och smula över goda kaksmulor.

Grillat fläskschnitzel med olivchimichurri, bakad sötpotatis och parmesanost
600 g fläskschnitzel
600 g sötpotatis, skalad och klyftad
4 timjanskvistar
salt, svartpeppar och olivolja

olivchimmichurri
1 dl urkärnade svarta oliver, hackade
½ jalapeno, urkärnad och finhackad
4 coctailtomater, tärnade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad bladpersilja
1 msk finhackad rosmarin
salt

till servering;
parmesanost

Värm ugnen till 210 C. Lägg sötpotatisen i en ugnsfast form tillsammans med timjan och blanda runt med lite salt och olivolja. Ugnsbaka c:a 30 minuter till fin rostad färg.
Blanda samtliga ingredienser till chimichurrin och smaka av med salt.
Värm en grillpanna eller stekpanna till högsta temperatur. Gnid in schnitzlarna i salt, svartpeppar och olivolja. Grilla c:a 1 minut på varje sida till fin färg.
Servera schnitzeln med sötpotatisen, chimichurrin och avsluta med att riva över parmesanost.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *