Sval sommarmat och så lite grillat på TV4

Vilken högsommarvärme, känns som vi redan har haft fler soldagar i år än förra året 🙂 Och vad längtar man då efter för mat? Jag äter i alla fall mest kall mat och gärna mat med mycket syra så det blir mycket råmarinerade grönsaker, goda sallader och en och annan god gazpacho. Nedan kommer beskrivning/recept på en riktigt god grillad gazpacho samt godaste salladen som blev gårdagens middag.

Förutom detta så tycker jag att ni ska bänka er i TV-soffan på söndag morgon då jag ska bjuda på lite fler kalla och goda grilltillbehör från min senaste bok i TV4´s Nyhetsmorgon. Vi startar upp 07.58 och smakar av det sista 11.20.

Nu drar jag för egen del iväg och förbereder morgondagens Champagnegästspel. För er som vill veta mer om det så kan ni kolla in mitt förra inlägg där det finns länk till mer info.

Trevlig helg!

Liten beskrivning av denna härliga sallad!
(självklart kan man använda/byta ut vilka grönsaker som helst i denna sallad)

Soyamarinerad lax med råmarinerade grönsaker och sesamdressing
cosmopolitansallad
rå lax
japansk soya
sesamfrön

råmarinerade grönsaker
fänkål
morot
kålrabbi
vitkål
pressad citronjuice
olivolja

sesampasta
jordnötssmör
pressad citronjuice
japansk soya
(ev lite vatten)

Skiva laxen och häll över lite soya och sesamfrön. Bryt fina blad av cosmopolitansalladen.
Finstrimla grönsakerna och marinera de i mycket citronjuice, lite olivolja och salt ca 5-10 minuter.
Blanda ingredienserna till dressingen/röran.
Arrangera grönsaker, lax och röran i salladsbladen och sen är det bara att käka i stora goda tuggor.
Servetter rekommenderas 🙂 och förstås gärna ett gott friskt rosévin!

Här kommer recept och bild på grillad gazpacho från min förra grillbok, Grilla!
Foto Jakob Fridholm och bokförlaget är Semic.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *