Här kommer en riktigt smaskig varmrätt till helgen!

Vad säger ni om en stekt hälleflundra med en stekt hälleflundra med krämig svamppasta fänkål och kapris?
Det är väldigt smakrikt och ganska enkelt och det här med ett härligt rödvin kan förgylla en sval vårkväll.

Ha en trevlig kväll!

Stekt hälleflundra med krämig svamppasta fänkål och kapris
4 bitar hälleflundrafilé
salt och olivolja

300 g torkad pasta
400 g valfri svamp, ansad och skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 fänkål, tunt skivad
1 dl kapris
3 dl vispgrädde

till servering;
parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Värm stekpannan till medelhög temperatur och salta hälleflundran. Stek hälleflundran i olivolja ca 3 minuter på varje sida tills kärntemperaturen är c:a 45 C.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn svampen i olivolja några minuter till fin brynt färg. Tillsätt vitlöken och fänkålen och stek vidare ca 2 minuter. Häll på grädde och kapris och koka några minuter. Vänd ner pastan i svampsåsen och smaka av med salt.
Servera hälleflundran på svamppastan och riv över lite parmesanost.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *