Våffeldagen!

Även om jag tycker att det går inflation i temadagar, dvs godisets dag, damsugarens dag, kanelbullens dag osv så tycker jag att denna fantastiska och samtidigt enkla skapelse ska firas. Jag pratar förstås om våfflor. Så jäkla gott att äta med sylt och grädde men också fantastiskt gott att köra en våffla med lite rökt lax, gräddfil och hackad lök.
Jag tog en våffellunch och testade att lagade dinkelvåfflor vilket blev väldigt gott och bra. Nedan kommer receptet på dessa.

Njut av en härlig våffelsöndag!

Dinkelvåfflor
3 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl vatten
2,5 dl mjölk

1 ägg
60 g  smält smör

Blanda dinkelmjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och vatten i en bunke.
Blanda i mjölken och låt stå i minst 30 minuter (men gärna längre).
Smält smöret och blanda i ägget och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet och grädda i ett våffeljärn.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *