Råraka med gräddglaserade svamp, äpple och löjrom!

Ska vi lyxa till det i helgen och laga den perfekta rårakan och toppa den med gräddglaserad svamp, lite stekt äpple och löjrom? Låter som ljuv musik i mina öron. Kolla in klippet och se receptet nedan. Och ni som vill ha extra lyx, varför inte en härlig äppelcocktail innan maten 🙂

Trevlig helg!

För 2 cocktails;
6 cl calvados, 1 dl god äppelmust, 2 cl pressad citronjuice, 1 äggvita skakas hårt (i ca 3 minuter) i shaker med mycket is. Häll upp och servera 🙂

Råraka med gräddglaserade kantareller, äpple och löjrom
300 g potatis, finstrimlad eller grovt riven
1 äpple, urkärnat och klyftat
50 g löjrom
olivolja, smör och salt

gräddglaserade kantareller
300 g svamp
½ gul lök, finhackad
1 liten vitlöksklyfta, finhackad
2 dl vispgrädde
olivolja, smör, salt och svartpeppar

Blanda potatisen med salt och låt den marinera några minuter.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Krama ur lite vatten från potatisen och dela upp den i 4 portioner. Stek rårakorna i rikligt med olja och smör till en gyllene och knaprig yta.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek kantarellerna i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka c:a 2 minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Kärna ur äpplet och skär det i 8 klyftor. Stek äppelklyftorna i olja ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.
Lägg de gräddglaserade kantarellerna på rårakan och toppa med äpple och löjrom.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *