Laga färska vårrullar tillsammans!

Färska vårrullar är så himla gott och det är också en rätt som är kul och enkelt att hjälpas åt med. Vad man vill fylla dom med är upp till var och en. Nedan kommer en beskrivning på hur jag gjorde och vad jag fyllde de med samt recept på den goda jordnötsdippen. Kan detta segla upp och bli den nya “fredagstacon”?

Trevlig helg!

Jag fyllde mina vårrullar med citrusmarinerade grönsaker, chili, räkor och dillmajonnäs.

Det blir galet gott och är kul att tillaga tillsammans. Hälften av rullarna hade jag massor av mynta i och andra hälften massor av koriander. Vad som är godast är verkligen en smaksak.

Jag blötlägger rispapper ca 5 minuter före jag rullar ihop dom.

Mina färska vårrullar (men man kan förstås fylla de med vad man vill)
rispapper (3-4 st/person är lagom)
finstrimlade grönsaker (jag använde mig av, morot, fänkål, purjolök och stjälkselleri)
finstrimlad chili
pressad citron- och eller limejuice (det ska vara en tydlig syra som drar till i kinderna)
koriander och/eller mynta
dillmajonnäs (eller byt ut dillen mot koriander eller annan färsk ört) (recept nedan)
skalade räkor
salt

Marinera grönsakerna och chilin i citrusjuicen och salt ca 5-10 minuter.
Blötlägg rispapprena i kallt vatten (ca 5 minuter).
Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag.
Lägg de marinerade grönsakerna, räkor och örter i mitten, i en rad. Spritsa eller klicka på lite av majonnäsen.
Vik  in sidorna och rulla den till en “inbakad” rulle.

Jordnötsdip
1 dl jordnötssmör
1 msk pressad citron- eller limejuice
1 msk vatten
1 msk finhackad ingefära
salt

Blanda ingredienser till dippen och smaka av med salt.

Dillmajonnäs
2 äggulor
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 ½ dl olja med neutral smak
salt

Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *