Vad sägs om en härlig fiskgryta?

Jag kan aldrig tröttna på en god fiskgryta. Den går ju och variera i all oändlighet. Här lagar jag en enkel och  fiskgryta med en smaskig rouille till. Vill man lyxa till den så kan man ju alltid gå ner med lite skaldjur också 🙂
Hoppas att ni gillar den. Se receptet nedan.

Trevlig helg!

Fiskgryta med rouille
500 g fisk
2 paprikor, tärnad
1 fänkål, tärnad
1 zucchini, tärnad
2 rödlökar, klyftad
3 vitlöksklyftor, hackade
4 tomater, tärnade
½ stjälkselleri, skivad
½ g saffran
4 dl vitt vin
1 kvist rosmarin
ca 2 dl vatten (alt buljong)

rouille (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
½ röd rostad paprika (på burk går bra), hackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
½ g saffran
1 äggula
1 tsk pressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 dl olja med neutral smak
1 dl olivolja
salt och cayennepeppar

Lägg ner samtliga ingredienser till rouillen utom oljan i en mixer. Starta mixern och tillsätt olja sakta till en tjock och fin rouille. Smaka av med salt och ett stänk cayennepeppar.
Fräs samtliga grönsaker till fiskgrytan i olivolja och saffran i en vid kastrull ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka upp. Tillsätt vatten/buljong? rosmarin… Låt det koka c:a 10 minuter. Tillsätt därefter fisken och låt sjuda försiktigt ca 5 minuter.
Servera fiskgrytan med rouillen. Servera gärna med ett gott bröd.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *