Tävling och gott kycklingrecept!

Hej!

I ett samarbete med Svensk Fågel så kör vi nu en tävling med temat ”det naturliga proteinet i en grönare kost”.  Tävlingen pågår i en vecka och vinnare koras den 22:a december.
Laga ditt gröna recept med kyckling och tagga det med #gulapippin på Instagram.

Läs mer om tävlingen här!

Vinnaren vinner en årsförbrukning av kyckling. Tvåan vinner Tareq Taylors kokbok ”Kyckling” och kryddor. Trean till femman vinner ett förkläde från svenskfågel.

Någon som är sugen på min goda middag som ni lagar på under 30 minuter?
Pröva i såna fall detta.

Strimlad kycklinglårfilé, goda grönsaker och äggnudlar med röd curry, cocosmjölk och citrongräs och lägg gärna ut det på Instagram med #gulapippin

Strimlat kycklinglårfilé, goda grönsaker och äggnudlar med röd curry, cocosmjölk och citrongräs
250 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
½ citrongräs
1 burk cocosmjölk
1 msk röd currypasta
1 morot
100 g rödkål
1 pak choi
olivolja och salt

till servering;
jordnötter och koriander
äggnudlar eller basmatiris

Skär moroten o rödkålen i bitar om ca 2 cm i diameter. Dela pak choi´en på längden i 4 bitar.
Finhacka vitlöken och banka citrongräset med knivskaftet eller något liknande för att frigöra lite god smak. Fräs citrongräset, vitlöken och currypastan i lite olivolja . Häll ner cocosmjölken och koka ca 5 minuterna. Lägg ner grönsakerna och koka i ytterligare 5 minuter.
Salta, peppra och stek under tiden kycklinglårfiléerna på medelhög temperatur i olivolja ca 4 minuter på varje sida tills de är genomstekt. Strimla sedan kycklingen.
Lägg upp den röda curryn med grönsakerna och toppa med kycklingen, lite jordnötter och koriander. Servera med äggnudlar eller basmatiris.

Mer info om Gula pippin

Branschorganisationens märkning med den Gula Pippin garanterar att kycklingen och kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige. Den Gula Pippin garanterar en frisk och salmonellafri kyckling eller kalkon som vuxit upp under goda förhållanden, i skydd av ett flertal stränga kvalitetsprogram, på gårdar som arbetar klimatsmart.

Märkningen Gula Pippin garanterar att:

Ingen tillväxtantibiotika har använts

Fågeln alltid är närproducerad – kommer från svenska bönder och är hållbar

Produkten smakar godare eftersom djuren har haft det bra

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *