Helstekt kyckling med bulgursallad och granatäpple!

Hej!
Jag har fått ett uppdrag att skapa 3 härliga och enkla recept med kyckling eller kalkon märkta med Gula pippin. Förutom att det blir goda och enkla recept så är det också 3 klimatsmarta rätter.

Här kommer recept nummer 2 🙂 Att helsteka en kyckling är bland det enklaste man kan laga. Och med en god sallad så har du trollat ihop en fantastisk måltid för en hel familj och det utan att ha hela köket fyllt med disk.
Prova gärna det här och lägg gärna ut det på Instagram med #gulapippin


Helstekt kyckling med sallad av bulgur, granatäpple och fänkål
1 kyckling märkt med Gula pippin
olivolja, salt och svartpeppar

blandade salladsblad
½ fänkål
½ granatäpple
kokt bulgur (ca 2 dl färdigkokt)
pressad citronjuice, olivolja och flingsalt

Smörj in kycklingen med olivolja, salt och svartpeppar. Ugnsbaka den ca 45 minuter på 180 C tills kärntemperaturen (inne vid benet på låret) är 65 C. Ta då ut kycklingen och låt den vila några minuter före servering (då är kärntemperaturen ca 68 C).
Blanda under tiden sallad med tunt hyvlad eller skivad fänkål, granatäppelkärnor och bulgur. Smaka upp salladen med lite pressad citronjuice, god olivolja och flingsalt.

Mer info om Gula pippin
Branschorganisationens märkning med den Gula Pippin garanterar att kycklingen och kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige. Den Gula Pippin garanterar en frisk och salmonellafri kyckling eller kalkon som vuxit upp under goda förhållanden, i skydd av ett flertal stränga kvalitetsprogram, på gårdar som arbetar klimatsmart.

Märkningen Gula Pippin garanterar att:
Ingen tillväxtantibiotika har använts
Fågeln alltid är närproducerad – kommer från svenska bönder och är hållbar
Produkten smakar godare eftersom djuren har haft det bra

Inlägget är ett samarbete med Svensk Fågel

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *