Sofi Fahrman och jag bjuder in till jullunch!

Jag och Sofi fick till ett härligt och kul samarbete med Rörstrand där Sofi fick bjuda in några av hennes närmsta vänner till Min Matstudio för en jullunch. Vår tanke var att duka upp och skapa nya traditioner och uppdatera julfirandet. Att skapa en dukning som känns julig men på ett nytt och fräscht sätt och skapa mat med juliga smaker utan att laga det gamla vanliga. Kolla gärna in Rörstrands nya servis, Swedish Grace Winter här!

Gästerna inledde med lite glögg därefter så drack dom genomgående Bollinger Special Cuvée och Bollinger Rosé vilket förstås ger en bubblande och härlig julkänsla. Menyn såg sedan ut så här;

Julmeny
Gougeres fyllda med färskostcreme och Kalixlöjrom

Tunt skivad Matjessill med brynt smör, picklade grönsaker, krämig äggula, gräddfil och potatisterrin

Svensk majskyckling med blomkålscreme, glöggkokt rödkål, frasig grönkål, trattkantareller och bakad persiljerot

Hjortron- och äppelgalette med kolasmetana och lingon

Kaffe och julgodis

Det blev en så lyckad dag med massor av skratt, något som vi verkligen kommer att upprepa. Inom kort kommer jag också att börja rulla ut lite juliga recept inför vår allra största mathelg, julen!
Uppdukade och klara i samma sekund som vi såg att Sofis vänner var på ingång.

I juklapp fick gästerna varsin skål i Rörstrands nya servis, Swedish Grace Winter.

I detta sällskap så fotas allt. Bollinger på kylning och utsikt över Klohammaren från Min Matstudio. Kolla gärna in Sofis blogg för fler bilder från vår lunch.

Jag köpte och fixade blommor (+ fixade maten och Champagnen förstås) men Sofi fick bli dukningschef

Vi inledde förstås med lite god glögg framför brasan.

Här är Matjessillen på G

Tunt skivad Matjessill med brynt smör, picklade grönsaker, krämig äggula, gräddfil och potatisterrin.

Till huvudrätten, Svensk majskyckling med blomkålscreme, glöggkokt rödkål, frasig grönkål, trattkantareller och bakad persiljerot. Juliga smaker utan att vara en klassisk julrätt.

Desserten serverades på Swedish Grace Winter. Ännu en gång juliga smaker utan att vara en klassiker. Hjortron- och äppelgalette med kolasmetana och lingon

Efter middagen så bjöds det på kaffe, lite knäck, chokladfudge och choklad-lakritstryfflar!

Ett samarbete med Rörstrand
#förnyajulbordet #rörstrand

2 Comments

  1. Vad hade du i den glöggkokta rödkålen?

    1. Mattias Larsson

      Hej Martin.
      Jag har finstrimlad rödkål, lite strimlad rödlök (och ibland rivet äpple) och sen kokar jag rödkålen ca 20 minuter med glögg, äppelcidervinäger och salt. Lycka till!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *