Stekt kycklingbröst med brynt svamp, grönkål, brynt smörvinägrett och riven pepparrot

Hej!
Jag har fått ett uppdrag att skapa 3 härliga och enkla recept med kyckling eller kalkon märkta med Gula pippin. Förutom att det blir goda och enkla recept så är det också 3 klimatsmarta rätter. Först ut denna vecka är, Stekt kycklingbröst med brynt svamp, grönkål, brynt smörvinägrett och riven pepparrot som för mig fungera det lika bra på en vardag som till en fin lördagsmiddag.

Prova det här och lägg gärna ut det på Instagram med #gulapippin
Se recept nedan.


Mer info om Gula pippin:
Branschorganisationens märkning med den Gula Pippin garanterar att kycklingen och kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige. Den Gula Pippin garanterar en frisk och salmonellafri kyckling eller kalkon som vuxit upp under goda förhållanden, i skydd av ett flertal stränga kvalitetsprogram, på gårdar som arbetar klimatsmart.

Märkningen Gula Pippin garanterar att:
Ingen tillväxtantibiotika har använts
Fågeln alltid är närproducerad – kommer från svenska bönder och är hållbar
Produkten smakar godare eftersom djuren har haft det bra

Stekt kycklingbröst med brynt svamp, grönkål, brynt smörvinägrett och riven pepparrot
2 kycklingbröst märkta med Gula pippin
200 g grönkål
200 g champinjoner el annan valfri svamp
salt, svartpeppar och olivolja

50 g smör
2 msk balsamvinäger

till servering;
riven pepparrot

Salta och peppra kycklingen. Bryn den i olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg. Ugnsbaka
kycklingbrösten på 125 C i ca 15 minuter tills kärntemperaturen är 65 C (och så vilar den upp till ca 67 C).
Dela och bryn champinjonerna och grönkålen i olivolja under tiden. Smaka av de med salt och svartpeppar.
Koka smöret i en kastrull tills det börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Tillsätt då vinägern.
Lägg upp grönkålen, champinjonerna och kycklingen på 2 tallrikar. Häll över den brynta smörvinägretten och toppa med pepparrot.

I samarbete med Svensk Fågel.

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *