En värmande, krämig fiskgryta till helgen

Så här i höstkylan så tycker jag att det är så gott med härliga grytor och klassisk husmanskost. Förra helgen så lagade jag klassisk kalvstek med gräddsås, pressgurka och hasselbackspotatisar men nu till helgen så planerar jag att laga denna krämiga och lite lätt heta fiskgrytan.

Recept nedan.
Njut av en härlig helg!

Krämig fiskgryta med räkor, saffran och chili
400 g valfri fiskfilé
100 g skalade räkor
2 vitlöksklyftor
1 chili, efter önskad styrka
2 tomater
1 paprika
½ fänkål
100 g zucchini
200 g kokt potatis
0,5 g saffran
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
2 ½ dl vispgrädde
olja och salt

Skär fisken i cm stora bitar. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fintärna tomaterna Finstrimla paprika, fänkål och zucchini. Skiva potatisen. Fräs vitlök, chili och saffran i en vid kastrull med olja. Häll på vin och koka upp. Häll i buljong och grädde och låt koka ca 3 minuter. Lägg ner resterande grönsakerna och fisken. Koka i 3 minuter och smaka av med salt. Toppa med räkorna.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *