Torskrygg med brynt svamp, rödbetor och grönkål samt brynt smör med ingefära och soya

Hej kära vänner.
Är det någon som vill äta supergott men hinna laga maten på mindre än en timme? Om ni svarar ja, kolla då in denna grymt goda torskrygg med brynt svamp, rödbetor och grönkål samt brynt smör med ingefära och soya.

Receptet hittar du nedan.

Och önskar ni dessert så varför inte testa världens godaste mjölkchokladcheesecake här 🙂 

Eller en supergod dessertdrink här 🙂

Trevlig helg!

4 bitar torskrygg a 160 g
500 g kokta rödbetor
400 g valfri svamp
2-3 blad grönkål
salt och smör

100 g smör
15 g färsk ingefära
1 msk japansk soya

Salta torsken. Bryn den i smör på medelhög temperatur ca 2-3 minuter på varje sida, till fin brynt färg och tills kärntemperaturen är ca 42 C. Lägg den på en tallrik ett par minuter före servering (då är kärntemperaturen ca 48 C.
Ansa och skär svampen i önskad storlek. Klyfta rödbetorna och skär grönkålen i bitar om ca 2-3 cm. Bryn svampen i smör på högsta temperatur till fin brynt färg. Tillsätt betorna och grönkålen och stek vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt.
Skala och finhacka under tiden ingefäran. Koka upp smöret och låt det koka tills det börjar att bli lätt brynt och dofta nötigt. Lägg då ner ingefära och häll ner soyan. Dra av från plattan.
Lägg upp svampen med betorna och grönkålen och lägg på fisken. Överös med det goda smöret.
Njut nu av en god helg!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *