Helgens meny med kantareller, hjort och blåbär!

Hej kära vänner, hoppas att ni njuter av sommaren oavsett om ni har semester eller ät tillbaka i arbete. Vad säger ni om en härlig meny med kantarelltoast och hjortmedaljonger? Hittar ni inte hjort så går det självklart att tillaga samma meny med med exempelvis biff eller lamm. Se menyn och receptet här på min Youtubekanal.
Sen lägger jag också in ett recept nedan på en supergod blåbärspaj smaksatt med rosmarin.

Njut av helgen!

Blåbärspaj
smuldeg
175 g smör
200 g strösocker
300 g vetemjöl

600 g blåbär
75 g strösocker
1 msk finhackad rosmarin
30 g maizenamjöl

Värm ugnen till 200° C. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen. Blanda blåbären med socker, rosmarin och maizena och lägg ner i en ugnsfast form. Smula över smuldegen och ugnsbaka i ca 20 minuter till fin färg.

Vaniljsås
1 vaniljstång
5 dl mjölk
120 g äggula, ca 6 st
100 g strösocker

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, Koka upp mjölken och vaniljen och dra därefter av från plattan. Vispa äggulor och socker luftigt, häll ner vaniljmjölken över äggvispet och blanda väl. Häll ner alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under ständig vispning tills vaniljsåsen är 85 C. Dra av kastrullen från värmen, sila såsen och kyl ner.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *