Rökt färskpotatisstomp med Kalixlöjrom

Det här om något är sommargott, kokt färskpotatis som jag rökt och sedan stompat med en gräsig olivolja och smör och sen toppat med löjrom och gräddfil. Har man inte möjlighet att röka sin potatis så blir det ändå en god anrättning. Prova detta, recept nedan!

En enkel förrätt med riktigt somriga smaker!

Jag röker den kokta potatisen med hjälp av en rökpistol men det blir gott även om man inte har möjlighet att röka sin potatis.

Färskpotatisstomp med Kalixlöjrom och gräddfil
300 g kokt färskpotatis
20 g smör
1-2 msk gräsig olivolja
salt

till servering;
100 g Kalixlöjrom
1 dl gräddfil
dill och gräslök

Lägg den kokta potatisen i en kastrull på medeltemperatur och mosa den den tillsammans med smör och olivolja. Smaka av med salt.
Fördela den stompade potatisen på 4 tallrikar och toppa med Kalixlöjrom, gräddfil, lite dill och finstrimlad gräslök.
Har man möjlighet att röka potatisen så görs det innan man stompar den.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *