Lyxig hummer- och sparrispasta!

Hej!
Är det någon som är sugen på att pröva den här härliga hummerpasta i helgen? Den är i allra högsta grad lyxig men framförallt enkel att göra så detta kanske kan bli ert helglyx. Se recept nedan.

Trevlig helg!


 
Hummer- och sparrispasta
350 g torkad penne eller liknande
2 humrar, skalade
100 g fänkål
100 g färsklök
250 g sparris
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
50 g riven parmesanost
Salt, olivolja och dill

Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka vitlöken. Finstrimla fänkål och färsklök. Skär bort de nedersta 2 cm av sparrisen och skär de sedan i bitar om ca 2 cm. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. Häll på grädden och lägg ner sparrisen. Koka i ca 4 minuter och tillsätt därefter färsklöken och pastan. Koka i ytterligare 2 minuter och vänd sist ner hummern. Smaka av med salt.
Servera pastan i stora djupa tallrikar, strö över parmesanost och plocka över små dillkvistar.
Smaklig måltid!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *