Tacos!

Vem gillar inte tacos? En del har en uppfattning att jag som kock inte skulle äta tacos men självklart gör jag det. Tacos har ju blivit en av de mest populära rätterna i sverige. I sverige brukar serveras lite annorlunda mot hur den sereras i mexico men det är gott. Varför jag tror att det blivit så populärt tror jag delvis beror på att den kan varieras i all oändlighet och man kan välja att lägga på det man själv tycker bäst om. Sen är det ju snabbt att fräsa på lite kyckling eller köttfärs och sen ladda på lite goda grönsaker och någon god salsa vilket gör det till bra vardagsmat.

Så här såg min middag ut igår med strimlad kyckling i tomat, spiskummin, vitlök och rökt paprikapulver samt västerbottensost, sparris, romansallad, creme fraiche och majs.

Och här kommer ett recept på en fräsch kycklingtortilla

Tortillas med kyckling, äpple, lök, chili och koriander
8 tortillabröd
500 g kycklinglårfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 svenska röda äpplen
1 lime
1 dl sweet chili
2 msk finhackad koriander
olja och salt

200 g romansallad
4 tomater
80 g riven ost
1 dl gräddfil

Strimla kycklingen, skala och klyfta rödlöken. Finhacka vitlöken och skär små äppeltärningar. Strimla romansalladen och tärna tomaterna.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Fräs kycklingen i olja 2-3 minuter och tillsätt sedan lök, vitlök och äpplen. Fortsätt att fräsa runt alltsammans i pannan ett par minuter och tillsätt sedan sweet chilisåsen och koriander. Smaka av med salt.
Montera ihop 8 fina tortillas med kycklingfräset, sallad, tomater, lök, riven ost och gräddfil.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *