Pulled pork!

Ska den in i ugnen eller i grillen? Gör vad som känns bäst för just dig, båda resultaten blir fantastisk goda och jag gissar att de flesta väljer ugnen så här års. Men snart, snart snart, drar den lite mer bekväma grillsäsongen igång, vad jag längtar!

I väntan på den bekväma grillsäsongen så kommer här recept på en härlig pulled pork med coleslaw och grillat bröd.


Pulled pork med coleslaw och grillat surdegsbröd
(ca 8 portioner)
1 hel fläskkarré a ca 1,7 kg
8 skivor vitt surdegsbröd
olivolja och salt

bbq-glaze
3 chipotle, hackad (rökt chilipeppar)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl brun farin
1 ½ dl rödvinsvinäger
3 dl passerade tomater
olja och salt

cole slaw
600 g vitkål, finstrimlad
300 g morot, riven
2 tsk citronjuice
1 tsk salt
1 tsk strösocker
½ dl dijonsenap
200 g majonnäs

till servering;
sallad

coleslaw
Marinera vitkål och morot i citron, salt och socker c:a 20 minuter. Lägg alltsammans i ett durkslag och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda vitkålen och moroten med dijonsenapen och majonnäsen. Smaka av med salt.

bbq-glaze
Lägg ner chipotlen och vitlöken i en kastrull och fräs en minut på medelhög temperatur i lite olja. Häll ner resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter. Häll upp glazen i en mixer och mixa slätt.

pulled pork
Salta karrén och smeta därefter in 2 dl av bbq-glazen. Lägg karrén i en folieform eller i ett dubbelvikt stort folieark där du viker upp kanterna en bit runt karrén. Grilla på indirekt grillning eller ugnsbaka på 110 C, ca 6 timmar, tills kärntemperaturen är 85 C och köttet går att dra isär. Vänd den ca var 30:e minut. Låt köttet och svalna något och plocka det därefter i små bitar. Smaka av köttet med ca 1 dl bbq-glaze och salt.

Ringla lite olivolja över brödskivorna och grilla eller stek dom på hög temperatur till fin färg. Servera pulled porkröran på bröden med cole slaw och lite god sallad.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *