Jag skulle väl tycka att det är bättre om alla dagar kunde vara Alla Hjärtans Dag men nu har någon lyckats etablera en speciell dag för detta. Vem man ska uppvakta är upp till var och en men det vanligaste är väl ens kärlek eller allra bästa vän men vore det inte ännu bättre att försöka uppvakta så många vänner och hela ens familj? Hur eller hur, i idag söndag så gästade jag Nyhetsmorgon på TV4 med min idé på Alla Hjärtans dagmeny och frågar man mig så skulle jag säga att den sådan ska innefatta Champagne, skaldjur och choklad!
Recepten nedan avser 4 portioner. Prova dessa och njut av god mat och nära och kära!
Vill ni se hur det smakade och lite mer hur man tillagar detta så kolla in klippet på TV4 här.

Robin Stjernstedt gav pastan högsta betyg och skulle laga den själv

Idag var det också Ebbas sista sändning för ett tag då hon ska vara föräldrarledig
Pasta ala crema med hummer, fänkål, savoykål och purjolök
350 g torkad papardelle eller liknande
2 humrar
150 g fänkål
150 g savoykål
100 g purjolök
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
Salt, olivolja och dill
Skala hummern och skär hummerköttet i önskad storlek.
Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka vitlöken. Finstrimla fänkål, savoykål och purjolök. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. Häll på grädden och koka ca 5 minuter.
Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 2 minuter.
Tillsätt savoykålen och purjolöken och koka i ytterligare 1 minut. Vänd sist ner hummern och smaka av med salt.
Servera pastan i stora djupa tallrikar och plocka över små dillkvistar.
Krispig choklad- och mandeltryffel med blåbär och smulad maräng samt färskostmousse smaksatt med kola
krispig choklad- och mandeltryffel (kan förberedas dagen före)
100 g skållad mandel
100 g strösocker
100 g mörk choklad
blåbärskompott (kan förberedas dagen före)
125 g blåbär (frysta går bra)
100 g pektinsocker
2 tsk finhackad rosmarin
färskostmousse
100 g cream cheese
½ dl strösocker
1 dl vispgrädde
½ dl karamelliserad kondenserad mjölk (kola, hittar du på bakhyllan i matbutiken)
till servering;
maränger
Rosta hasselnötterna på medelhög temperatur i en stekpanna ca 2 minuter. Häll på sockret och stek tills sockret är karamelliserat (ca 3 minuter, det ska vara lätt brunt). Häll upp det på ett bakplåtspapper och låt det svalna. Hacka den mörka chokladen och lägg ner den i en matberedare tillsammans med nötterna. Mixa blandningen ca 5 minuter tills du har en homogen chokladtryffel. Häll upp tryffeln i gummiformar eller i serveringsformar.
Blanda pektinsockret med blåbär och rosmarin och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och låt kompotten därefter svalna.
Vispa samman cream cheese och socker i en bunke. Tillsätt lite av grädden och vispa slätt. Tillsätt resten av grädden och vispa tills den är som lättvispad grädde. Tillsätt kolan och vänd ner den med en slickepott i moussen. (Kolan behöver inte vara helt utblandad utan är finare när den är lite ”swirlad”).
Servera den krispiga tryffeln med färskostmoussen och blåbären. Avsluta med att smula över marängen.
ska det vara hassel eller mandel?
Hej Olof.
På Nyhetsmorgon lagade jag med mandel men det går lika bra med hasselnötter. Samma mängder gäller. Lycka till!