Kavla och laga din egen pasta!

spaghetti

Kavla en finfin pasta, det skulle väl kunna vara härligt söndagsgöra? Jag själv satte en liten pastadeg i fredags som vi sen kavlade både spaghetti och tagliatelle av och lagade 2 grymt goda pastarätter av. För mig kan pasta både vara enkel vardagsmat och lyxig festmat. Helgens pasta är av det lyxigare slaget och jag har inte recepten på just dessa men däremot på en snabb och grymt bra pastadeg (recept längre ner). Ni kan också hitta många andra pastarecept på bloggen , kolla in länkarna nedan 🙂

Fler pastarecept här

Krämig pasta med majskyckling

Recept på min köttfärssås

Pasta med pancetta, brynt svamp och pepparrot

IMG_9753

Lördagsmiddag blev tagliatelle med oxsvansragu och 2006 Moulin Riche!

FullSizeRender-12

Fredagsmiddag blev en lätt krämig spaghetti med pilgrimsmusslor, fänkål, morot och grönkål och i glaset blev det NV Palmer BdB!

kavla pasta

Nykavlad tagliatelle.

Min pastadeg
270 g durumvetemjöl
180 g kärnvetemjöl
3 medelstora ägg
1 dl vatten
1 msk olivolja
salt

Mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare till en fast deg. Lägg degen i en bunke och täck med plast eller ett lock och låt den vila i minst 1 timme. Kavla den sedan till önskad tjocklek och skär pastan i önskad form.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *