En snabb, krämig och god pasta ikväll?

pastabak


Självklart så behöver man inte kavla pastan själv men det är väldigt kul. Önskar ni recept på pastadeg och fler pastarecept så finns det här!

Papardelle ala crema med purjolök, majskyckling och svamp
4 majskycklingbröst a ca 160 g (fungerar förstås med “vanlig” kyckling)
300 g valfri svamp
salt och olivolja

500 g färsk papardelle
100 g purjolök
3 dl vispgrädde
50 g parmesanost
salt och olivolja

Värm ugnen till 100 C. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta majskycklingen och bryn den i olja till fin färg. Lägg den i en ugnsfast form och ugnsbaka ca 15 minuter tills kärntemperaturen är 65 C.
Skär svampen i fina bitar och riv parmesanosten.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Finstrimla purjolöken.
Värm en stekpanna till hög temperatur. Bryn svampen i olja till fin färg.
Häll ner grädden i en vid kastrull och koka ett par minuter. Tillsätt spaghettin och purjolöken. Koka vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt.
Lägg upp den krämiga pastan på 4 tallrikar och servera tillsammans med kycklingen. Riv över osten och ringla över lite olivolja.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *