Vardagslyx!

Jag brukar vara ganska bra på att unna mig goda saker oavsett om det är vardag eller helg. Nedan  kommer ett recept som passar god Champagne väldigt bra. Receptet är torsk med citronkokta grönsaker samt en majonnäs av ingefära och soya. Supergott och relativt enkelt och självklart kan man köra på en annan fisk eller byta ut grönsakerna till andra grönsaker så som jag gjorde härom dagen. Kolla in receptet och njut mer av era vardagar.

IMG_6784IMG_6792

Kör gärna med en annan fisk el andra grönsaker. Här med hälleflundra, morot och rödlök.

Stekt torsk med citronkokta grönsaker och soya- och ingefäramajonnäs

600-700 g torskfilé

salt och olja

ingefära- och soyamajonnäs (räcker till fler men är svår att göra mindre av)

2 äggulor

1 msk finhackad ingefära

½ msk kikkomansoya

1 tsk dijonsenap

½ tsk pressad limejuice

1 ½ dl olja med neutral smak

salt

200 g vitkål

150 g morot

1-2 rödlökar

1 1/2 dl pressad citronjuice

100 g smör

1 dl vatten

salt

till servering;

4 citronklyftor och kokt potatis

Lägg äggulor, ingefära, soya, dijon och limejuice i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta under ständig mixning till en fin majonnäs. Smaka av med salt.

Ansa grönsakerna och skär i bitar om ca 2 cm. Koka upp citronjuice, smör, vatten och salt. Lägg ner samtliga grönsaker och koka ca 5 minuter tills grönsakerna är “al dente”. Sila bort citronvattnet från grönsakerna (sila gärna ner det i en burk och spara i kylen för att använda en annan gång).

Värm en stekpanna till högsta temperatur. Skär torskfiléerna i 8 bitar och salta den. Bryn torskbitarna i olja ca 2 minuter på varje sida. Servera den nystekta torsken till grönsakerna och den goda majonnäsen.

Servera gärna med några nykokta potatisar och citronklyftor. Och förstås god Champagne 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *