Enkelt recept på en god röding!

röding med flingsalt

Röding är en fisk som jag tycker är väldigt tacksam att tillaga.

Röding med brynt ägg- och anjovissmör samt brynt svamp

4 rödingfiléer med skinn a 170 g

olja och flingsalt

100 g smör

3 kokta ägg

8 anjovisfiléer

250 g svamp

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olja med neutral smak

25 g smör

salt

Ansa och skär svampen i önskad storlek. Finhacka lök och vitlök. Stek svampen i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 2 minuter.

Tärna ägget. Lägg smöret i en kastrull och koka det på högsta temperatur tills det börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Lägg ner ägg och anjovisfiléerna i smöret och koka upp precis före servering.

Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta rödingen och stek den ca 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut.

Servera med nykokt potatis.

Lycka till 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *