Måndag och varför inte en grymt god pasta

Foto, David Back
Foto, David Back

Varför inte förgylla måndagen med en grymt god och snabb pasta. Här kommer ett fin fint recept på en riktigt god pasta med krämig äggula, knaperstekt svamp, pancetta och riven het pepparrot.

Pröva att laga det!

Papardelle med pancetta, brynt svamp, äggula och pepparrot

400 g torkad papardelle

300 g svamp

150 g pancetta

4 msk riven pepparrot

2 msk grovhackad bladpersilja

olivolja, salt och svartpeppar

Ansa svampen och dela den i jämnstora bitar. Tärna pancettan ½ cm-bitar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen och pancettan i olja ca 3-4 minuter till fin färg.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och blanda ner i svampen och pancettan. Smaka av med salt. Servera pastan i djupa tallrikar. Strö över persiljan och grovmalen svartpeppar. Lägg på pepparrot och toppa med äggulan.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *