Vardagslyx!

Majskyckling med Papardelle
Foto, David Back

Det behöver inte ta längre än 30 minuter för att skapa sig riktigt god vardagslyx. Här är en rätt som jag själv äter titt som tätt. En pasta som blir lätt krämig av en skvätt grädde, lite fräsch purjolök och toppat med knaprig ostronskivling och massor av parmesanost, förstås! Kolla in receptet nedan. Vill ni ha ännu mer vardagslyx så kan jag garantera att ett glas Bollinger kommer matcha maten grymt bra och middagen ännu trevligare!

Papardelle ala crema med purjolök, majskyckling och svamp

4 majskycklingbröst a ca 160 g

300 g ostronskivling (eller annan valfri svamp)

salt och olivolja

500 g färsk papardelle

100 g purjolök

3 dl vispgrädde

50 g parmesanost

salt och olivolja

 

Värm ugnen till 100 C. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta majskycklingen och bryn den i olja till fin färg. Lägg den i en ugnsfast form och ugnsbaka ca 15 minuter tills kärntemperaturen är 63 C.

Riv ostronskivlingen i fina bitar och riv parmesanosten.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Finstrimla purjolöken.

Värm en stekpanna till hög temperatur. Bryn ostronskivlingen i olja till fin färg.

Häll ner grädden i en vid kastrull och koka ett par minuter. Tillsätt spaghettin och purjolöken. Koka vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt.

Lägg upp den krämiga pastan på 4 tallrikar och servera tillsammans med kycklingen. Riv över osten och ringla över lite olivolja.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *