Ett grymt bra recept på bullar!

kanelknutar

Jag älskar verkligen bullar, det är omöjligt att tröttna på och jag kan äta hur många som helst!

Här kommer med recept på dessa skönheter;

Ni kan även se på Youtube när jag gör min kanelbullar här, https://www.youtube.com/watch?v=AQS0FGhtQY4

Kanelbullar/knutar

700 g vetemjöl

3 dl mjölk

120 g strösocker

75 g smör, rumstempererat

1 ägg

½ tsk salt

1 msk krossade kardemummakärnor

30 g jäst

Fyllning

100 g smör, rumstempererat

145 g strösocker

1 msk mald kanel

1 ägg

Pärlsocker

Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och arbeta den på medelhastighet i 12 minuter.

Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 1 timme till dubbel storlek. (vet inte om man ska skriva att det beror mkt pårummets temperatur och degens värme det kan ta 2 tim om degen inte blivit varm i blandaren och det är 19-20 C inomhus).

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Arbeta degen på nytt i 2 minuter och kavla sedan ut den till en rektangulär om ca 30X60 cm. Bred ut fyllningen och vik ihop degen på längden. Skär remsor om ca 2 cm. Skär 2 snitt, en cm från degens övre kant och rakt ner genom remsan så att du får som 3 ben.

Fläta ”benen” och gör en knut. Lägg kanelknutarna på ugnsplåtar med bakplåtspapper under och låt de jäsa i ca 45 minuter.

Värm ugnen till 250 C. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Ugnsbaka bullarna ca 7 minuter. Låt dom svalna på ett bakgaller med en bakduk ovanpå.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *